Üretici İnsanların Özellikleri
- 4 DK
- 12-02-2020
- 1 yorum
- 1K
Üretici İnsanların Özellikleri

Üretici insanlara baktığımız zaman birçok özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler elbette kişiden kişiye değişebilmekte ancak üretici insanlara baktığımız zaman bu 8 özellik ortak olarak görünmektedir.
İşte üretici kişilerin 8 özelliği;
1- Yapılacaklar Listesini Yarıya İndirmek:
Hepimizin daha düzenli çalışmak veya daha düzenli yaşamak için yaptığı listeleri vardır. Ancak bazılarımız daha düzenli olayım derken bu listeleri uzatırda uzatır sonrasında yapılacaklar listesi uzar gider ve o listenin içinde kayboluruz. İşte bu yüzden yapıcaklar listesini yaptığımız zaman orada yazdıklarınızı gerçekten yapın. Sürekli olarak uzatmayın ve asla bitmeyecek bir döngüye girmeyin.2- Mola Vermek Önemlidir:
Kendinize göre bir çalışma planınız olmalı, uzun soluklu bir çalışmaya başladınız bu çalışma süresinde ufak ufak molalar vererek kendinizi ödüllendirebilir yani dinlendirebilirsiniz. Molalarda sıcak bir kahve içmek sizi motive edicektir. Ama bu molaları verip 1 saat dalıp gitmeyin. Ne kadar çalıştığınızı ve ne kadar mola vermeniz gerektiğini iyi ayarlayın.3- 80/20 Kuralını Uygulamak:
İşte o meşhur 80/20 kuralına geldik yine, peki nedir bu kural dediğinizi duyar gibiyim. Olayların %80'ni yaptıklarımızın %20'sinden kaynaklanır ifade etmektedir. 80/20 kuralına örnek vermek gerekirse sorunların %80'i, sebeplerin %20'sinden kaynaklanır. Bir şirketin gelirlerinin %80'inin kaynağı, müşterilerinin %20'sidir. Bir şirkete gelen şikayetlerin %80'i, müşterilerinin %20'sinden gelir. Bir e-ticaret sitesinin cirosunun %80'i, ürün gamının %20'sinden kaynaklanır.4- Sistemini Tasarlamak:
Kişilere baktığımız zaman herkes kendi sistemini tasarlar kimilerinin sistemi kendi ellerindedir, kimileri ise sistemi bir akışa bırakmıştır. Kendi çalışma, hayat sisteminizi oluşturun ve kendi çizginiz üzerinizde devam edin.5- Verimliliği Tembellik ile Karıştırmayı Bırakmak:
Verimlilik ve tembelliği birbiri ile karıştırmayın. Verimlilik nedir? sorusu aklınıza gelmiş olabilir. Verimliliğe baktığımız zaman verimlilik en az girdi ile en fazla çıktığı elde etmektir. Kişi verimliliğini arttırmak için bir çok şey yapabilir. Verimlilik girdilerini doğru kullanmalısınız ki burada çıkacak olan çıktı maksimum olsun. Tembelliğe baktığımız zaman tembellik bir işi yapmaya çalışmak yerine o iş için efor sarf etmede ortaya çıkan isteksizlik. Bu yüzden verimlilik ve tembelliği birbiri ile kıyaslamayın ve elinizden gelenin en iyisini ortaya koyun.6- E-Posta da Kullanacağı Söylemler Geliştirmek:
Özellikle Dijital Pazarlamacıların çok kullandığı ve giderek diğer mesleklerede yayılan e-posta pazarlama söylemini geliştirmek için uğraşmalıyız. Oldukça kısıtlı olan bu alanda karşı tarafa mesajı doğru bir şekilde vermemiz gerekiyor.7- Zorlu Görevlerin Üstesinden Gelmek:
Sürekli basit işler yapmak kişilerin hoşuna gitmektedir. Kişi zorlanmadan sadece işleri tamamlayarak gelişemez. Eğer gelişmek istiyorsak sorumluluk almalıyız. Sorumluluk duygusu ile görev her ne kadar zor olursa olsun onu tamamladığınızda o basit işi yaptığınızdan daha mutlu olacaksınız. Burada aslında yazarken Kaan Gülten'in "Hiçbir İş Yapmayacak Çalışan Aranıyor" videosu aklıma geldi bu videoyu kesinlikle sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyorum bu maddeyi ve daha birçok olayı daha net anlayacaksınız.8- Çoklu Görev Yönetmeyi Bırakmak:
Hayattaki en önemli kurallar biri olarak gördüğüm bir madde aslında. Bir çoğumuz yapacaklarını şaşırıp kaybolmaktadır. Bu olay aslında şöyledir 4 göreviniz var ancak hangisini yapacağınızı bilmiyorsunuz bu yüzden az bir şey ilk görevden az bir şey ikinci görevden yapıyorsunuz. Sonuç olarak hiçbir göreviniz tamamlanmıyor. İşte burada çoklu görev yönetmeyi bırakmanız gerekiyor. Yeteneklerinizi daha iyi kullanabileceğiniz bir göreve gitmelisiniz diğer görevleride o görevde daha yetenekli kişilere bırakmalısınız. Burada yine Kaan Gülten'in uygulamış olduğu ve bu konuyu daha iyi açıkladığı "5’e bölme kuralı" videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum.İşte size elimden geldiği kadar üretici insanlarda neler gördüğümü yazdım yorumlarda sizde fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.