
Motivasyon mu, Dur Bi Dakika!
- 3 DK
- 08-09-2020
- 0 yorum
- 4K
Motivasyon mu, Dur Bi Dakika!

Sürekli motivasyon sözleri, insanların bir ayakkabı bağlamaya 120bin kazandığını veya 70 yaşında milyoner olduklarını vs. hepimiz görüyoruz, duyuyoruz. Çok başarılılar değil mi? Evet başarılılar.
Çoğu kişi motivasyon yazılarını sever çünkü bir şeyler yapmaya teşvik eder ama hiç tehlikeli olduğunu düşündünüz mü?
İzlediğimiz, okuduğumuz motivasyon videolar veya yazılar içimizdeki iş yapma isteğini arttırır. Zaten motivasyonun amacı da budur.
Herhangi bir toplumsal soruna karşı farkındalık oluşturmak güzel bir şeydir. Sosyal medyada görürüz böyle şeyleri, konuyla ilgili bir paylaşımda bulunurlar ama bunu yaparak görevlerini tamamladığını sanırlar. Aslında onların amaçları, sorun karşısında sessiz kalmadığı için kendilerini ayrışmış hissetmek ve bir nebze mutlu olmaktır. Buradaki durum, insanın kendisini iyi hissettirme bağımlılığıdır, tıpkı motivasyonlardaki gibi.
Biz de motive olduk, bir şeyler yapmak gerektiğini anladık. Sonra telefonu kapattık. Motivasyon bitti. Sonra tekrar açtık, motive olduk, sonra tekrar bitti. Biz motivasyon sözlerini görünce kendimizi mutlu hissettik, potansiyelimizin çok fazla olduğunun farkına vardık. Bir şeyler yapmanın gerektiğini biliyoruz ama amacımız da yok gibi bir yandan çünkü yola çıkmayı sürekli erteliyoruz. Bu döngünün içinde biz adeta hedefe doğrultulmuş ama gerilmemiş ok gibiyiz (okun hedefi: bir şeyler yapma).
İnsanlar görürüz etrafta hatta ailemizde ki bunların kafaları birileri aksiyon aldığında onları yerme üzerine kurulu olan ve kendileri aksiyon almayan kişileridir. Bu kişilerin bilmesi gereken tek şey şudur: ‘İstedikleri şeyin tam olarak olmasını istiyorlarsa kendileri yapsınlar.’ Bunu 3. kişiler için yazıyorum ama aslında kendimize pay çıkarmak gerek buradan.
Hadi şimdi kendi payımıza gelelim.
Siyasetçileri, iş insanlarını, bilim insanlarını gündeme geldikçe eleştiriyoruz sadece tek hataları olsa bile. Onları eleştirsek bile değişen pek bir şey olmuyor aslında çünkü o insanlar o noktalara 1 günde gelmediler (pek emin değilim bundan), çalışarak çabalayarak geldiler. Eğer ki onların yaptığı hataya bedel ödetmek istiyorsak bunu eleştirerek değil, onlara rakip olacak düzeye gelerek yapacağız. Kısaca aksiyon alarak, taş üstüne taş koyarak, geleceğimize 1 adım atarak.
Bir işe başlamadan önce yeterli motive olmayı ve ilhamı beklemek aslında tam tembellerin işidir ama aksiyon almaya başladıktan sonra motive olmak o iş için sudur, ekmektir çünkü çıkan zorluklar işlerin gereğidir.
Sadece beklersen hayatın sana getirdiklerini alırsın; Eğer çabalarsan istediklerini alırsın.